Izvor: RTS, 05.Avg.2020, 13:42

Uefa menja "balkansko pravilo": Večiti mogu u Sarajevo, Zagreb, Split...

Evropska fudbalska unija posle 13 godina odlučila je da ukine "balčkansko pravilo" i ponovo dozovoli da se klubovi iz bivše SFRJ sretnu u kvalifikacijama za evrokupove.
Kako se navodi u saopštenju, s obzirom na to da će se mečevi igrati bez publike, sada je lakše organizovati utakmice u regionu, pa je Uefa odustala od pravila, koje je uvela nakon nereda na meču Zrinjski - Partizan 2007. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine.

I dalje na snazi ostaje pravilo da timovi iz Srbije i Bosne i Hercegovine ne mogu da se sastanu sa kosovskim ekipama.
Takođe, i dalje važi, da klubovi iz Jermenije i Azerbejdžana, kao i Rusije i Ukrajine, neće moći da se sastanu u kvalifikacijama.
Balkanske duele mogli bismo da gledamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pošto je Zvezdin potencijalni rival u drugom kolu Sarajevo, a u trećem kolu Dinamo iz Zagreba.
Partizan bi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope mogao da zaigra protiv Željezničara ili Borca iz Banjaluke, dok bi u drugom kolu mogao da igra protiv Osijeka, a u trećem protiv Hajduka iz Splita ili Rijeke.
Isto važi i za Vojvodinu i TSC u drugom i trećem kolu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UEFA menja "balkansko pravilo": Večiti mogu u Sarajevo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2020

Evropska fudbalska unija ( UEFA ) posle 13 godina odlučila je da ukine "balkansko pravilo" i ponovo dozvoli da se klubovi iz bivše SFRJ sretnu u kvalifikacijama za evrokupove...Kako se navodi u saopštenju, s obzirom na to da će se mečevi igrati bez publike, sada je lakše organizovati utakmice u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.