Izvor: Blic, 22.Jun.2021, 16:52

UPRKOS RASTU KUPOVNE MOĆI Komšije i dalje druga najsiromašnija članica EU

Hrvatska se 2020. spustila na 64 odsto vrednosti prosečnog BDP-a Evropske unije po glavi stanovnika u odnosu na 65 odsto u 2019., pa je time zacementirala status druge najsiromašnije članice EU u društvu s Grčkom, odmah iza Bugarske, čiji je BDP narastao na 55 odsto BDP-a, piše Večernji list.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hrvatska druga najsiromašnija država EU, samo Bugarska ispod nje na listi

Izvor: B92, 22.Jun.2021

Zagreb -- Evrostat je juče objavio podatke o potrošnji po glavi stanovnika u 2020. godini, koji pokazuju da je Hrvatska na samom dnu u Evropskoj uniji...AIC meri vrednost roba, usluga i dobara koje građani mogu kupiti ili dobiti za istu svotu novca...Hrvatska je, prema novim podacima, potvrdila poziciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.