UEFA kaznila Murinja sa pet utakmica suspenzije

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Maj.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA kaznila Murinja sa pet utakmica suspenzije

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) izrekla je treneru Real Madrida Žozeu Morinju suspenziju od pet utakmica zbog komentara na konferenciji za novinare posle prvog meča polufinala Lige šampiona s Barselonom.
Uefa je saopštila da je Morinjo već odradio jednu utakmicu suspenzije, pošto zbog isključenja u prvom meču polufinala nije vodio ekipu u revanšu.
Poslednja utakmica u okviru suspenzije je uslovna i Morinjo će pauzirati taj meč ako ponovi prekršaj u naredne tri godine.
Pored suspenzije, Morinjo će morati da plati i novčani deo kazne u iznosu od 50.000 evra.
Morinjo je nakon poraza od 2:0 u prvoj utakmici rekao da Uefa štiti Barselonu i da delegira sudije koje joj pomažu da prođe dalje.
Odrambeni fudbaler Reala Pepe, koji je takođe isključen u prvoj utakmici polufinala, odslužio je jedan meč suspensije u revanšu, a moraće dodatno da plati 20.000 evra.
Uefa je kaznila i rezervnog golmana Barselone Hosea Pinta sa tri utakmice neigranja, jer je isključen u prvoj utakmici polufinala Lige šamppiona protiv Reala.
Barselona je prošla u finale, pošto je nakon pobede u prvom meču, u revanšu igrala 1:1. Ekipa Pepa Gvardiole će 28. maja u finalu za trofej igrati protiv Mančester junajteda.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedam mečeva kazne za "Gospodina Posebnog"?

Izvor: Sportske.net, 06.Maj.2011

Trener Real Madrida će po svemu sudeći žestoko da ispašta zbog svojih komentara izrečenih posle prvog polufinalnog duela Lige Šampiona sa Barselonom. Preti mu suspenzija u trajanju od čak sedam mečeva!

Nastavak na Sportske.net...

Morinjo kažnjen sa pet utakmica suspenzije

Izvor: Beta, 06.Maj.2011

BEOGRAD, 6. maja 2011. (Beta) - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) izrekla je u petak treneru Real Madrida Žozeu Morinju suspenziju od pet utakmica zbog komentara na konferenciji za novinare posle prvog meča polufinala Lige šampiona s Barselonom...Uefa je saopštila da je Morinjo...

Nastavak na Beta...

UEFA potvrdila kaznu Murinju

Izvor: RTV Pink, 06.Maj.2011

. . . Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) izrekla je danas treneru Real Madrida Žozeu Morinju suspenziju od pet utakmica zbog komentara na konferenciji za. novinare posle prvog meča polufinala Lige šampiona s Barselonom. .

Nastavak na RTV Pink...

Braća nameštala utakmice, čeka ih zatvor

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Maj.2011

Sud u Helsinkiju proglasio je krivim za nameštanje utakmica dvojicu fudbalera finskog prvoligaša Oulua, braću Donevela i Dominika Džobea.. . Oni su priznali krivicu i dobili uslovne kazne zatvora od po sedam meseci.. Braća Džobe, poreklom iz Zambije, prošle godine uzeli su ukupno 50.000 evra kako...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.