U teretnjaku iz Srbije pronašli skrivenih 1.200 kutija cigareta

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jul.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U teretnjaku iz Srbije pronašli skrivenih 1.200 kutija cigareta

VINKOVCI - Na cestovnom graničnom prijelazu Tovarnik, carinici su u teretnom vozilu srpskih oznaka kojim je upravljao državljanin Srbije, a uz njega je u kabini bio i suvozač, također srpski državljanin, pronašli skrivenih 1.200 kutija cigareta koje vozač i suvozač nisu prijavili carinicima.

Carinski službenici u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na RGP Tovarnik, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i carinsko područje

Zajednice (EU), zaustavili >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << su teretno vozilo s poluprikolicom. Pretragom vozila, u teretnom prostoru pronađeno je u kartonskoj ambalaži identičnoj ambalaži u kojoj je bio i namještaj koji je bio prijavljen za provoz, 239.405 komada cigareta (ili 1 197 kutija) marke Marlboro RED, Marlboro GOLD, Marlboro RED 100 S, Winston 100 S i Lucky Strike s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije, koje su vozač i njegov pratilac propustili prijaviti, navodi se u priopćenju Ministarstva financija.

Zbog počinjenja prekršaja, protiv srpskih državljana podnesena je Kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru te će im biti obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 172 596 kuna. Cigarete i teretno motorno vozilo s poluprikolicom su privremeno oduzeti, a vozač i suvozač su predani policijskim djelatnicima PP Tovarnik na daljnje postupanje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.