Lideri EU u Tirani: Zapadni Balkan u evropskom bloku što je prije moguće

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2023, 09:19

Lideri EU u Tirani: Zapadni Balkan u evropskom bloku što je prije moguće

Lideri Evropske unije (EU) pozvali su u ponedjeljak na jednodnevnom samitu Berlinskog procesa u Tirani da se ubrza proces članstva zemalja Zapadnog Balkana u evropskom bloku. Njemački kancelar Olaf Šolc (Scholz)ponovio je pozive za što skoriji prijem šest zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU). Govoreći na samitu Berlinskog procesa u Tirani u ponedjeljak 16. oktobra, Šolc je rekao: "Vrlo je jasno da 20 godina nakon što je ovim zemljama obećano pristupanje, to se mora dogoditi...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šolc u Tirani: Saradnja potrebna zbog kriza u Ukrajini, Bliskom istoku i Kosovu

Izvor: Danas, 16.Okt.2023

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas na otvaranju Samita Berlinskog procesa u Tirani da je saradnja sada važnija nego ikada, zbog ruske agresije na Ukrajinu, napada Hamasa na Izrael i zbog mnogobrojnih kriza u regionu, pre svega na severu Kosova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.