U Nišu javna diskusija o kulturnom nasleđu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu javna diskusija o kulturnom nasleđu

U okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa, u Nišu se organizuje javna diskusija pod nazivom „Pričamo o kulturnom nasleđu“ u ponedeljak 2. jula od 12 sati u prostorijama EU info kutka u Voždovoj ulici.

Diskusija, video o aktivnostima niškog Zavoda za zaštitu spomenika i izložba fotografija “Putovanje kroz kulturno nasleđe”, deo su kampanje koju organizuje EU info kutak, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čiji je slogan „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost”.

Namera organizatora je, kako navode, da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima kao i da se ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru.

Ovom prilikom pričaćemo o etiketi „Evropska godina kulturnog nasleđa“ koju institucije i organizacije koje se bave kulturom mogu da dobiju, aktivnostima EU info kutka i Zavoda za zaštitu spomenika kulture u ovoj godini, ali i organizovati vođenje kroz izložbu „Putovanje kroz kulturno nasleđe“ - navode organizatori.

Prisustvovanje diskusiji je besplatno, ali organizatori navode da zainteresovani građani treba da se najave mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/241-561.

EU info kutak Niš podseća da je od februara do sada organizovao 25 događaja u okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.