U EU uskoro testovi o kvalitetu hrane: U nekim zemljama su poznate čokolade slabijeg ukusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U EU uskoro testovi o kvalitetu hrane: U nekim zemljama su poznate čokolade slabijeg ukusa

"Ovakva odluka dolazi nakon što su neke zemlje istočne Evrope osudile praksu "dvostrukog standarda""

Evropska komisija će pokrenuti uporedne testove u Evropskoj uniji (EU) kako bi identifikovala eventualne razlike u kvalitetu prehrambrenih prozvoda iste marke.

Pročitajte i:

Ovakva odluka dolazi nakon što su neke zemlje istočne Evrope osudile praksu "dvostrukog standarda", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izjavila je evropska komesarka Vera Jurova.

Zemlje centralne i istočne Evrope - Mađarska, Slovačka i Bugarska - osudile su pre nekoliko meseci razliku u kvalitetu nekih proizvoda iste marke navodeći kao primer da je Nutela manje kremasta, Koka Kola "siromašnija" i čokolada u prahu Neskvik slabijeg ukusa.

Jurova je u Sofiji rekla da će uskoro biti pokrenut novi metod testiranja kako bi se uporedio kvalitet i dodala da će prvi rezultati na nivou cele EU biti saopšteni do kraja godine.

Evropska komisija je u septembru izdala preporuke zemljama članicama kako da se bore protiv "dvostrukog standarda" u prehrani.

Prošle godine su zemlje istočne Evrope prenele rezultate svojih uporednih testova u kojima se otkrivaju razlike u sastavu proizvoda jedne marke koji se prodaju u zapadnom i istočnom delu EU. Neke marke su tada opravdale razliku kao želju da se prilagode ukusima na lokalnom nivou.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.