Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2018, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: EU će se pridržavati sporazuma s Iranom

SOFIJA - Evropska unija pridržavaće se nuklearnog sporazuma s Iranom, a izvršni predstavnici zemalja-članica EU u Briselu odbraniće ako bude trebalo interese evropskih kompanija koje posluju sa Teheranom zbog sankcija SAD, rekao je danas predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

"Što se tiče iranskog nuklearnog sporazuma, saglasili smo se jednoglasno da EU ostaje privržena sporazuma sve dok Iran >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ostaje u potpunosti saglasan s njim. Komisiji je dato zeleno svjetlo da bude spremna da djeluje gdje god budu evropski intersi pogođeni", rekao je Tusk u Sofiji, prenijela je agencija Rojters.

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker na istoj konferenciji za novinare rekao je da je Evropa spremna da započne razgovore o trgovinskoj liberalizaciji sa SAD u pojedinim područjima ako bi Vašington trajno "izuzeo" tarife na aluminijum i čelik.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Tusk: EU će se pridržavati sporazuma s Iranom

Izvor: B92, 17.Maj.2018

Sofija -- Evropska unija pridržavaće se nuklearnog sporazuma s Iranom, rekao je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk...Kako je rekao, izvršni predstavnici zemalja-članica EU u Briselu odbraniće ako bude trebalo interese evropskih kompanija koje posluju sa Teheranom zbog sankcija SAD..."Što se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.