Izvor: Radio 021, 24.Sep.2019, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanja Miščević zamenica generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju

Doskorašnja šefica tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji Tanja Miščević ubuduće će, kao kandidatkinja Republike Srbije, obavljati funkciju Zamenice generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju RCC (Regional Cooperation Council), saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je u saopštenju navela da ovo kadrovsko rešenje s jedne strane predstavlja lično priznanje Tanji Miščević za svae >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << profesionalne uspehe i lične kvalifikacije, a sa druge strane priznanje Republici Srbiji za postignute rezultate na polju evrointegracija i regionalnog povezivanja.

"Gospođa Miščević je za svoju kandidaturu dobila podršku svih zemalja u regionu što je veoma dobar signal za našu zemlju kada su pitanju međususedski odnosi i regionalna saradnja", ocenjuje se u saopštenju Vlade.

Vlada je na jučerašnjoj sednici razrešila dužnosti Tanju Miščević, sada bivšu šeficu Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Miščević je tu funkciju obavljala od 4. septembra 2013. godine, kada je Vlada i donela odluku o obrazovanju Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Vlada Republike Srbije zahvalila je Tanji Miščević na zalaganju, predanom radu i trudu koji je uložila u proteklih nekoliko godina kao šefica pregovaračkog tima, uz ocenu da je njen lični doprinos evrointegracijama Srbije nemerljiv. U saopštenju se dodaje i da se svi članovi Vlade raduju nastavku saradnje sa Tanjom Miščević u budućnosti i da joj žele mnogo sreće i uspeha na novoj funkciji.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

CEP: Na mesto Miščević postaviti pođednako stručnu osobu

Izvor: EurActiv Srbija, 25.Sep.2019, 13:15

Tanja Miščević, dosadašnja šefica Pregovaračkog tima za vodjenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, podnela je ostavku na tu funkciju. Miščević postaje zamenica generalne sekretarke Regionalnog saveta za saradnju, dok još uvek nije poznato ko će doći na njeno mesto. Miščević...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.