Tahiri: Kosovska vojska nikada neće biti tema dijaloga

Izvor: BKTV News, 11.Apr.2017, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Kosovska vojska nikada neće biti tema dijaloga

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da kosovska vojska nikada neće postati tema dijaloga Prištine i Beograda u kojem posreduje Evropska unija, prenosi danas kosovski list "Gazeta ekspres".

Tahiri je, u izjavi za Lajmi.net, rekla da je kosovska vojska unutrašnje pitanje Kosova i da Priština o tome nikada neće razgovarati sa Beogradom.

"O takvoj temi se nikada neće razgovarati u Briselu. Vojska je pitanje vezano za državni suverenitet Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i mi smo jasno stavili do znanja da će vojska biti oformljena u saradnji sa našim strateškim partnerima, SAD i drugima", rekla je kosovska ministarka.

U subotu je poslanik pokreta Samoopredljenje Redžep Seljimi, komentarišući odluku kosovskog predsednika Hašima Tačija da povuče nacrt zakon o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku, rekao da je Tačijeva incijativa usmerena na uključivanje tog pitanja u briselski dijalog između Beograda i Prištine, podseća prištinski list.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Tahiri: Kosovska vojska nikada neće biti tema dijaloga

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2017

"Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da kosovska vojska nikada neće postati tema dijaloga Prištine i Beograda u kojem posreduje Evropska unija", prenosi danas kosovski list "Gazeta ekspres"...Tahiri je, u izjavi za Lajmi.net, rekla da je kosovska vojska unutrašnje pitanje Kosova...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.