Sve bolji uslovi za bavljenje sportom u našim gradovima i opštinama

Izvor: RTS, 08.Jun.2020, 19:40

Sve bolji uslovi za bavljenje sportom u našim gradovima i opštinama

U Batočini, Rekovcu i Kragujevcu realizuju se projekti iz programa EU PRO koji će unaprediti uslove za bavljenje sportom dece i omladine.
Građani Batočine imaće uskoro nove sportske terene za mali fudbal, košarku i odbojku, u toku je izgradnja i dečjeg igrališta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Projekat je vredan 140.000 evra,  cilj je  da i u manjim opštinama deca i mladi imaju uslove za bavljenje sportom kao i njihovi vršnjaci u gradu.

Štefen Hudolin, šef Sektora za upravljanje projektima Delegacije EU, navodi da  nisu sve lokalne samouprave na  istom razvojnom nivou, zato trenutno podržavaju  njih 99. Pohvalio je ulaganja naše države u sport, nada se da će i na nekom od  terena koje je danas obišao trenirati neki, kako je rekao, super star!
Pri kraju je rekonstrukcija Doma kulture u Rekovcu. EU PRO obezbedio je 72.000 evra, na objektu je zamenjen krov, postavljena stolarija i nov pod u sali, renoviran je sanitarni blok, objekat je opremljen novim nameštajem.

 "Ova ustanova je bila pred rušenjem, a dobili smo nešto što je reprezentativno i lepo za ceo naš kraj," zahvalna je direktorka Doma kulture Katarina Avramov.
Iz ovog programa Kragujevčani su dobili obnovljene sportske terene u Velikom parku. Zbog  novih tribina na košarkaškom terenu mogli bi da zaigraju i vrhunski košarkaši. Tu rekonstrukciju EU je bespovratno podržala sa 147.000 evra, a Grad je učestvovao sa preko 27.000 evra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Odbojka,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EU podrška unapređenju lokalne infrastrukture u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 05:23

Evropska unija (EU) pruža podršku ukupnom socio-ekonomskom razvoju Srbije kroz projekte koji na lokalu direktno doprinose boljem životu stanovništa, vodeći pri tome računa o ravnomernom regionalnom razvoju i podršci manjim opštinama u Srbiji, rekao je u Batočini šef sektora za upravljanje projektima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.