Stojanović: Medjunarodna zajednica da upali alarm zbog pada demokratije u Srbiji

Izvor: Beta, 07.Maj.2020, 11:40

Stojanović: Medjunarodna zajednica da upali alarm zbog pada demokratije u Srbiji

Politički analitičar Boban Stojanović ocenio je danas da bi medjunarodna zajednica trebalo da "upali alarm" i utiče na podizanje demokratije u Srbiji na viši nivo.Stojanović je u izjavi za agenciju Beta naveo da je izveštaj Fridom hausa da Srbija više nije medju demokratskim zemljama "još jedan u nizu izveštaja koji to pokazuju", ali je dodao da smatra potrebnim da se Evropska unija više bavi tim pitanjem.Prema njegovoj oceni, trenutno u Srbiji nije pitanje Kosova jedino značajno, već treba rešavati pitanja "na neki način osnovnih sloboda gradjana Srbije" i podizanja demokratije.Stojanović je naveo da od aktuelne političke vlasti u Srbiji ne očekuje da se bavi podizanjem demokratije, jer, kako je kazao, ključne zamerke izveštaja su kontrola medija i veliki broj propagandnih medija."Toga smo svi svesni i to nije nešto što će da se promeniti", rekao je on i dodao da bi EU trebalo da "konačno" stavi po strani druge stvari i počne da se bavi pitanjem sloboda gradjana.Stojanović je zaključio da je izveštaj Fridom hausa potvrda priči dela opozicije i nevladinog sektora, već dugi niz godina.Srbija u novom godišnjem izveštaju Fridom hausa prvi put posle 2003. nije svrstana u "delimično konsolidovane demokratije" već u kategoriju "hibridnih režima" u kojima je vlast ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nova: Izveštaj Fridom hausa realnost građana Srbije već osam godina

Izvor: Danas, 07.Maj.2020

Nova stranka ocenila je danas, povodom izveštaja Fridom hausa po kojem Srbija više ne spada u red demokratskih država, da to nije nikakvo iznenađenje za domaću javnost jer je odsustvo demokratije i gaženje ljudskih prava realnost u kojima građani žive već osam godina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.