Izvor: Akter, 16.Jun.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija spremna za pregovore o članstvu u EU

Ivica Dačić je naglasio spremnost Srbije da razvija i unapređuje sveukupnu saradnju sa Saveznom Republikom Nemačkom

Srbija je potpuno spremna za pregovarački proces o članstvu u Evropskoj uniji, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i izneo očekivanje da će Nemačka pozitivno valorizovati politiku Vlade Srbije na sprovođenju reformi, učešću u dijalogu sa Prištinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i njen doprinos stabilizaciji regiona.

Očekujem i da ćemo uskoro otvoriti prva pregovaračka poglavlja, izjavio je Dačić u razgovoru sa Ernstom Rajhelom, opunomoćenikom nemačkog Ministarstva inostranih poslova za Jugoistočnu Evropu, Tursku i zemlje EFTA, koji je u Beograd došao radi učešća na konferenciji „Demokratsko upravljanje i reforma javne administracije na Zapadnom Balkanu“.

Tu konferenciju zajednički organizuju Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Aspen institut Nemačka.

Dačić je naglasio spremnost Srbije da razvija i unapređuje sveukupnu saradnju sa Saveznom Republikom Nemačkom, pri čemu kontinuitet političkog dijaloga igra važnu ulogu.

On je podsetio na nedavnu posetu nemačkog ministra Frank-Valtera Štajnmajera i istakao da nas je veoma ohrabrio njegov pristup prema procesu evropskih integracija Srbije.

Na sastanku je razgovarano i o održavanju „Konferencije o Zapadnom Balkanu“, inicirane od nemačke kancelarke Angele Merkel, 27. avgusta 2015. godine u Beču.

Bilo je i reči o predsedavanju Srbije OEBS i zajedničkoj saradnji u okviru Trojke OEBS, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslov Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.