Izvor: 011vodič.com, 03.Dec.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila saglasnost EU za otvaranje još jednog poglavlja

Zemlje članice Evropske unije postigle su saglasnost da se u decembru otvori jedno poglavlje u pregovorima o članstvu sa Srbijom.

Na međuvladinoj konferenciji 10. decembra biće otvoreno poglavlje 4 o slobodnom kretanju kapitala, prenosi javni servis.
Tehnički spremna za otvaranje u ovom trenutku su još i poglavlje 2 o slobodnom kretanju radnika, poglavlje 21 o trans-evropskim mrežama i poglavlje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << 14 o politici saobraćaja, ali politička saglasnost postignuta je samo za poglavlje 4.
Komesar za proširenje i susedstvo Oliver Varheji rekao je u Evropskom parlamentu da se “radi na otvaranju jednog poglavlja sa Srbijom”, ali da su očekivanja mnogo veća od jednog poglavlja.
“Kao zemlja koja već vodi pregovore, Srbija treba da ubrza reforme vezane za članstvo u EU. Potrebni su čvrsti i opipljivi rezultati u oblasti vladavine prava i slobode medija”, rekao je Varheji.
U dosadašnjem toku pregovora koji su započeli u januaru 2014. Srbija je otvorila 17 od ukupno 35 pregovaračkih poglavlja, a prelimnarno zatvorila dva.
U ovoj godini Srbija je otvorila do sada jedno poglavlje – poglavlje 9 o finansijskim uslugama.

The post Srbija dobila saglasnost EU za otvaranje još jednog poglavlja appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija dobila saglasnost za otvaranje poglavlja 4 u pregovorima sa EU

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2019

Zemlje članice Evropske unije postigle su saglasnost da se u decembru otvori jedno poglavlje u pregovorima o članstvu sa Srbijom, prenosi RTS saznanja iz Brisela...Na međuvladinoj konferenciji 10. decembra biće otvoreno Poglavlje 4, o slobodnom kretanju kapitala...Tehnički spremna za otvaranje u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.