Srbija otvora poglavlje četiri do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija otvora poglavlje četiri do kraja godine

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji najavio je da će Srbija do kraja godine otvoriti još jedno poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom. Sve zemlje članice EU dale su saglasnost da Srbija do kraja godine otvori poglavlje 4, koji se odnosi na slobodu kretanja kapitala, saznaje Tanjug u Briselu.

"Srećan sam što mogu da najavim da radimo na otvaranju još jednog poglavlja do kraja godine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavio je Varheji. Varheji je, prisustvujući okruglom stolu o evrointegracijama Zapadnog Balkana, koji se organizuje u Evropskom parlamentu u Briselu, podsetio da je Srbija do sada otvorila 17 i privremeno zatvorila dva poglavlja.

On je naglasio da je važno da Srbija ubrza put EU reformi.

"Naša očekivanja od zemlje koja pregovara o članstvu su visoka. Srbiji su neophodni solidni i opipljivi rezultati reformi u ključnim oblastima kao što su demokratija, vladavina prava i sloboda medija", ocenio je Varheji.

Komesar za proširenje dodaje da je važno da se u Srbiji pred predstojeće parlamentarne izbore sprovede, kako je naveo, "široka i usaglašena" izborna reforma.

"Interparlamentarni dijalog koji se trenutno vodi pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta je krucijalan u tom pogledu", zaključio je Varheji.

Međuvladina konfernicija na kojoj će biti otvoreno novo poglavlje u pristupnim pregovorima Srbije održaće se 10. decembra u Briselu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija dobila saglasnost za otvaranje još jednog poglavlja

Izvor: B92, 03.Dec.2019

Brisel -- Sve zemlje članice EU dale su saglasnost da Srbija do kraja godine otvori poglavlje 4, koje se odnosi na slobodu kretnja kapitala, saznaje Tanjug u Briselu...Međuvladina konferencija na kojoj će biti otvoreno novo poglavlje u pristupnim pregovorima Srbije održaće se 10. decembra u Briselu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.