Sportsko-volonterska akcija migranata u školi “Ljupče Španac“

Izvor: juGmedia, 28.Avg.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportsko-volonterska akcija migranata u školi “Ljupče Španac“

Početak predstojeće školske godine u Osnovnoj školi “Ljupče Španac“ u Beloj Palanci, koju od prošle školske godine pohađa više od dvadesetoro dece migranata, obeležen je sportskom i volonterskom akcijom uređenja školskog dvorišta.

Učestvovali su migranti iz Prihvatnog cenra u Divljani, osoblje škole, predstavnici lokalnih udruženja, Komesarijata za izbeglice i migracije, lokalne samouprave Bela Palanka i predstavnici nekoliko međunarodnih agencija, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << navodi se u saopštenju Programa podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji.

Ovom akcijom obeležena su i prijateljstva dece koja su zajedno išla u školu i družila se bez obzira narazličitosti, kaže se u saopštenju.

Akcijom je rukovodili predstavnici Javnog komunalnog preduzeća “Komnis“ koje je u okviru programa Evropske unije dobilo novo vozilo, kamion smećar i opremu za upravljanje otpadom.

“Ova donacija mnogo znači opštini Bela Palanka i rezultat je jedne uspešne saradnje sa UNDP-om i svih ostalih organizacija i donatora koji su uključeni u sistem podrške gradovima u kojima privremeno borave migranti. Mnogo nam znači i donacija koju je dobio “Komnis“, rekao je zamenik predsednika opštineMiroslav Marinković i dodao da se nada nastavku uspešne saradnje.

Događaj, koji je kako se navodi simbolizovao nastavak dobre saradnje ove opštine sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i drugim organizacijama, finansiran je sredstvima programa Podrške EU, a sprovodi ga UNDP u partnerstvu sa drugim organizacijama i saradnji sa nacionalnim i lokalnim partnerima.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Bujanovčani i migranti uređuju školsko dvorište  

Izvor: juGmedia, 28.Avg.2018

U krugu Osnovne škole „Branko Radičević“ održaće se sutra volonterska akcija uređenja prostora i okoline u kojoj će učestvovati  predstavnici tamošnje Kancelarija za mlade, lokalno stanovništvo sa predstavnicima lokalne samouprave, izbeglice i migranti iz Prihvatnog centra Bijanovac i nekoliko...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.