Sporni dokument EU zbog kojeg Dačiću nije dobro (FOTO)

Izvor: S media, 10.Okt.2012, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporni dokument EU zbog kojeg Dačiću nije dobro (FOTO)

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi zahtev da Srbija poštuje teritorijalni integritet Kosova koji se navodi u izveštaju Evropske komisije mogao da vodi ka zatvaranju dijaloga Beograda i Prištine.

"Dosta sam uznemiren ovakvom izjavom jer umesto da pomogne početku dijaloga ona može da ga zatvori. Možda je bilo od Srbije poštenije tražiti da prizna nezavisnost Kosova nego da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prizna državni integritet", rekao je Dačić na konferencije za novinare u Vladi Srbije pošto je od ambasadora EU u Srbiji Vensana Dežera dobio izveštaj o napretku Srbije.

Sporni deo vezan za Kosovo nalazi se na 26 strani izveštaja.

"Potrebno je vidljivo i održivo poboljšanje odnosa Srbije i Kosova, tako da obe strane idu svojim putem ka EU, bez međusobnog blokiranja na tom putu. Ovaj proces bi trebao da postepeno dovede do normalizacije odnosa Srbije i Kosova sa izgledima i mogućnošću da u potpunosti ostvaruju svoja prava i obaveze unutar EU. Pristupati na problemima na severu Kosova i poštujući teritorijalni integritet Kosova je ključni element ovog procesa", piše u spornom delu izveštaja.

( S media)

FOTO: EU, prt. scr.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.