Šole sa Kurtijem i o važnosti hitnog formiranja ZSO

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 23:29

Šole sa Kurtijem i o važnosti hitnog formiranja ZSO

Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole razgovarao je dasnas telefonom sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Oni su razgovarali pred sutrašnji sastanak na visokom nivou u Briselu o, pored ostalog, "hitnom formiranju Zajednice srpskih opština".

"Veoma dobar razgovor sa premijerom Aljbinom Kurtijem u vezi sa sutrašnjim sastankom o normalizaciji odnosa sa Srbijom u okviru dijaloga koji se vodi pod okriljem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU, važnosti hitnog formiranja ZSO i jakog partnerstva izmedju SAD i Kosova", napisao je Šole na Tviteru.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj sazvao je za sutra sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a na stolu će, kako je najavljeno iz Evropske službe za spoljne poslove, biti dve teme - nacrt statuta Zajednice srpskih opština i Deklaracija o nestalim licima.

Tačno 45 dana posle poslednjeg sastanka u Ohridu, kada je dogovoren Aneks Evropskog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, ponovo će se sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uz posredovanje Žozepa Borelja i uz prisustvo specijalnog izaslanika Evropske za dijalog Miroslava Lajčaka.

Kako je najavljeno iz Evropske službe za spoljne poslove, domaćin sastanka Borelj će se po završetku obratiti javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šole sa Kurtijem o važnosti hitnog formiranja ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2023

Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole razgovarao je danas telefonom sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem pred sutrašnji sastanak na visokom nivou u Briselu o, pored ostalog, "hitnom formiranju Zajednice srpskih opština".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.