Šolc potvrdio, dobili su i Beograd i Priština

Izvor: B92, 07.Dec.2022, 00:38

Šolc potvrdio, dobili su i Beograd i Priština

Olaf Šolc potvrdio je danas da je nova verzija predloga za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine koji je izradila EU dostavljena obema stranama.

Kako je istakao nemački kancelar na konferenciji za novinare nakon Samita EU-Zapadni Balkan u Tirani, Nemačka je posvećena napretku u dijalogu, prenosi prištinska Koha.

Što se tiče liberalizacije viza za tzv. Kosovo, Šolc je rekao da je važno da se to desi.

Visoki predstavnik za spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj rekao je ranije danas po dolasku na samit EU-Zapadni Balkan u Tirani da je poslednja verzija predloga u dijalogu već prosleđena Beogradu i Prištini.

Borelj je rekao da je poslednja verzija teksta poslata juče Beogradu i danas Prištini, na razmatranje, a odgovarajući na pitanje da li je moguće rešenje do 2024. godine, kazao je da ne treba postavljati veštačke rokove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.