Izvor: RTS, 24.Feb.2021, 12:02

Skupština o više međunarodnih sporazuma

Skupština Srbije nastavlja rad raspravom o više međunarodnih sporazuma. Pred poslanicima je potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kluturnoj i sportskoj saradnji između vlade Srbije i Meksika, Sporazuma o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji i Sporazum između Vlade Srbije i Severne Makedonije o saradnji u oblasti protiv borbe trgovinom ljudima.
Poslanici su juče završili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << načelnu raspravu o izmenama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu čija primena počinje 12. marta 2021. godine.

Na izmene Zakona podnet je jedan amandman o kojem će poslanici raspravljati sutra, kada se očekuje i glasanje o svim tačkama dnevnog reda.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je poslanike da podrže Sporazum o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji, kao i Sporazum između Vlade Srbije i Severne Makedonije o saradnji u oblasti protiv borbe trgovine ljudima.
Vulin je ukazao da je reč o važnim sporazumima, navodeći da će migrantska kriza trajati i da su Srbiji potrebni mehanizmi da sačuva svoj prostor i da građani žive onako kako su i navikli.
"I vi i ja znamo koliko građani izražavaju bojazan zbog prisustva migranata u smislu da dolaze nekontrolisano, a sporazum nam omogućava da se borimo protiv takvih pojava, da čuvamo svoj prostor i teritoriju", rekao je Vulin.
On je dodao da Srbija treba da reaguje humano i organizovano, ali da ne dozvoli da postane parking za migrante i da ulazi ko kako hoće.
"Niko ne sme i ne može da uzima zakon u svoje ruke i da organizuje neke svoje straže i patrole", rekao je Vulin.
Pred poslanicima je potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kluturnoj i sportskoj saradnji između vlade Srbije i Meksika, a Vulin kaže da je taj sporazum važan, jer njime Srbija pokazuje koliko vodi računa o spoljnopolitičkim odnosima i da traži prijatelje svuda u svetu.
Glas Meksika nije nevažan u Ujedinjenim nacijama i Unesku, rekao je Vulin i pozvao poslanike da podrže i taj sporazum.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li ovog puta stvarno počinje lov na nelegalne bogataše?

Izvor: Danas, 24.Feb.2021

Za svega tri nedelje počinje da se sprovodi Zakon o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu usvojen prošlog marta pomoću kog bi poreznici trebalo da utvrde ko ima koliku imovinu, da li je u skladu sa prihodima i da li je na njih plaćen porez.

Nastavak na Danas...

U Skupštini Srbije usvojeni zakoni o imovini i energetici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2021, 11:37

Skupština Srbije usvojila je večeras dva zakona koja su važna za energetski sektor i povećanje energetske efikasnosti, jedan se odnosi na davanje državne garancije za izgradnju najsavremenijeg sistema za prenos električne energije, a drugim se omogućava izvođenje radova na povećanju energetske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.