Skup o EU i Zapadnom Balkanu u Parizu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup o EU i Zapadnom Balkanu u Parizu

Stručnjaci za Evropsku uniju i Zapadni Balkan na skupu u Parizu danas i sutra razmatraju probleme regiona - nedostatak vladavine prava i rasprostranjenu korupciju, organizovani kriminal i međusobne sporove.

Na dvodnevnom skupu "EU-Zapadni Balkan: 20 godina gledanja oči u oči" u organizaciji časopisa Kurije de Balkan (Le Courrier des Balkans) u saradnji s Hajnrih Bel fondacijom, Evropskim fondom za Balkan (European Fund for the Balkans) i Kućom Evrope (Maison >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << de l’Europe) biće održana četiri okrugla stola.

Na prvom "20 godina evropeizacije Balkana" biće razmatrani odnosi i nerazumevanja između regiona i Evropske unije, kao i stanje vladavine prava u regionu, dok će na drugom okrugom stolu u fokusu biti evropske vrednosti.

Na trećem okrugom stolu će biti reči o geopolitičkim izazovima u regionu s naglaskom na bilateralne sporove, dok će na četvorom biti razmotreno da li proširenje EU i dalje ima smisla.

Katrin Lalimier iz Kuće Evrope, Igor Bandović iz Evropskog fonda za Balkan, Jens Altof iz Hajnrih Bel fondacije i Loran Žeslen iz Kurije de Balkan govore na početku skupa.

Na skupu učestvuju i Florijan Biber s Univerziteta u Gracu, Srđan Cvijić iz Fonda za otvoreno društvo u Briselu, Srđan Majstorović iz beogradskog Centra za evropsku politiku, urednik portala EWB (European Western Balkans) Nikola Burazer i drugi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Skup o EU i Zapadnom Balkanu u Parizu

Izvor: Danas, 12.Feb.2019

Stručnjaci za Evropsku uniju i Zapadni Balkan na skupu u Parizu danas i sutra razmatraju probleme regiona - nedostatak vladavine prava i rasprostranjenu korupciju, organizovani kriminal i međusobne sporove. Članak Skup o EU i Zapadnom Balkanu u Parizu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.