Situacija na severu Kosova i dalje krhka

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 21:10

"Situacija na severu Kosova i dalje krhka"

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je situacija na severu Kosova i dalje krhka.

Lajčak je na Fejsbuku naveo da su njegov tim i on poslednjih nekoliko dana u Briselu blisko sarađivali sa međunarodnim partnerima na koordinaciji sledećih koraka u rešavanju tekuće krize na severu Kosova.

"Nažalost, uprkos postojanju jasnih koraka za uspešnu deeskalaciju tenzija, situacija je i dalje krhka", naveo je Lajčak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Izrazio je zadovoljstvo zbog interesovanja članova Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta koji su, kako je preneo, pozvali zajedno sa generalnim direktorom Evropske komisije Gertom Janom Kopmanom na diskusiju o situaciji, najnovijim dešavanjima u dijalogu i naporima EU da smanji tenzije na terenu na severu Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lajčak: Na severu KiM stanje i dalje krhko uprkos koracima za smanjenje tenzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2023

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je, uprkos koracima za smanjenje tenzija, situacija i dalje krhka na severu Kosova i Metohije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.