Simboli Kosova u Briselu, Srbija uputila protestnu notu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simboli Kosova u Briselu, Srbija uputila protestnu notu

Misija Srbije pri EU uputila je protestnu notu predsedniku Evropskog komiteta regiona Karlu Hajnzu Lambercu povodom korišćenja državnih simbola tzv. Kosova na festivalu "Ponosan na moj region i njegovu kulturu", koji se u okviru Dana proširenja održava u Briselu.

U noti se ističe da Srbija očekuje od Komiteta regiona da u potpunosti poštuje statusnu neutralnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << EU u pogledu Kosova i Metohije, kao i da ukloni sve promotivne dokumente koji sadrže simbole tzv. nezavisnog Kosova.

Konferencija Dan proširenja u organizaciji Evropskog komiteta regiona već četvrtu godinu za redom okuplja lokalne i regionalne predstavnike članica EU i zemlja u procesu proširenja.

Fokus konferencije je na uticaju koji proces pridruživanja EU ima na lokalu.

Ove godine predstavnici loklanih vlasti, gradova i opština iz Srbije na Danu proširenja predstavili su se temom zaštita kulturtnog nasleđa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Na zahtev Srbije uklonjeni kosovski simboli

Izvor: RTS, 04.Maj.2018

Iz Evropskog komiteta regiona, Odeljenja za proširenje, na zahtev Misije Republike Srbije pri EU su uklonjena dva panoa sa štanda "Kosova", na kojima su bili grb i naziv "Republika Kosovo", javlja izveštač RTS-a iz Brisela. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.