Na zahtev Srbije uklonjeni kosovski simboli

Izvor: RTS, 04.Maj.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na zahtev Srbije uklonjeni kosovski simboli

Iz Evropskog komiteta regiona, Odeljenja za proširenje, na zahtev Misije Republike Srbije pri EU su uklonjena dva panoa sa štanda "Kosova", na kojima su bili grb i naziv "Republika Kosovo", javlja izveštač RTS-a iz Brisela.
Misiji Srbije pri EU je rečeno da oni neće stajati na istom štandu ni sutra.

Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Misija Srbije pri EU uputila protestnu notu predsedniku Evropskog komiteta regiona Karlu Hajncu Lambercu povodom korišćenja "državnih simbola tzv. Kosova" na festivalu "Ponosan na moj region i njegovu kulturu", koji se u okviru Dana proširenja održava u Briselu.
U noti se ističe da Srbija očekuje od Komiteta regiona da u potpunosti poštuje statusnu neutralnost EU u pogledu Kosova i Metohije, kao i da ukloni sve promotivne dokumente koji sadrže kosovske simbole. 
Sutra se, u okviru otvorenih vrata evropskih institucija za posetioce, u Evropskom komitetu regiona predstavljaju različiti regioni Evrope. Sa KiM su se prvi put ove godine prijavili za učestvovanje na pomenutoj manifestaciji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na zahtev Srbije uklonjeni kosovski simboli

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2018

Iz Evropskog komiteta regija, Odeljenja za proširenje, na zahtev Misije Republike Srbije pri EU su uklonjena dva panoa sa štanda "Kosova", na kojima su bili grb i naziv "Republika Kosovo" Iz Evropskog komiteta regija, Odeljenja za proširenje, na zahtev Misije Republike Srbije...

Nastavak na Večernje novosti...

U Komitetu regiona EU uklonjeni simboli Kosova

Izvor: Danas, 04.Maj.2018

Iz Evropskog komiteta regiona, Odeljenja za proširenje, na zahtev Misije Srbije pri Evropskoj uniji su uklonjena dva panoa sa štanda "Kosova", na kojima su bili grb i naziv "Republika Kosovo", javlja RTS. Članak U Komitetu regiona EU uklonjeni simboli Kosova se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.