Sijarto: EU gubi pozicije ako ne izgradi odnose s Rusijom

Izvor: RTS, 23.Jan.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijarto: EU gubi pozicije ako ne izgradi odnose s Rusijom

Evropska unija će izgubiti pozicije na međunarodnoj sceni ako ne izgradi obostrano korisne odnose s Moskvom, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, posle razgovora s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom u Moskvi.
Peter Sijarto je istakao da sada kada "nova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << američka administracija preuzima dužnost, postoji mogućnost da se stvari sagledaju i sa druge strane", prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, "ako SAD počnu da grade međunarodne odnose na bilateralnoj osnovi, ako Kina jača dok EU, za to vreme, ne gradi konstruktivne odnose sa Rusijom u takvim okolnostima, onda će EU izgubiti svoje pozicije na međunarodnoj sceni".
Potencijalni sukob između Rusije i EU imao bi izuzetno teške posledice po Mađarsku, upozorio je Sijarto.
"U svetskoj istoriji, Centralna Evropa je uvek bila u najgorem položaju i zato je za nas važno da Zapad i Istok sarađuju pozitivno, kulturno i pragmatično", zaključio je šef mađarske diplomatije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sukob Rusije i EU bi imao teške posledice za nas"

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2017

"Evropska unija će izgubiti pozicije na međunarodnoj sceni ako ne izgradi obostrano korisne odnose s Moskvom", rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, posle razgovora s ruskim kolegom Sergejem Lavrovim u Moskvi...- Sada kada nova američka administracija preuzima dužnost, postoji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.