Izvor: S media, 03.Mar.2013, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesta runda dijaloga Beograda i Prištine

Dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou počeće danas pre podne u kabinetu visoke predstavnice spoljne politike Evropske unije Ketrin Ešton u Briselu, a glavna tema šeste runde biće zajednica srpskih opština na Kosovu.

Premijer Dačić je sinoć stigao u Brisel i sastao se sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Filipom Rikerom. Opširnije OVDE.

Za zajednicu srpskih opština na Kosovu, Beograd traži da ima izvršna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ovlašćenja, što Priština odlučno odbija.

Kako je ranije najavljeno iz Evropske komisije, Eštonova će se najpre odvojeno susresti s predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a zatim će se razgovori, za koje se očekuje da će trajati ceo dan, nastaviti u troje.

Dačić je prethodnih dana rekao da su u dijalogu sa Prištinom na vidiku veliki problemi, jer prištinske vlasti apsolutno ne žele da prihvate ništa što ne moraju i na šta ih niko ne tera.

Iz Brisela je rečeno da se ne očekuje da se ova runda protegne na sledeći dan, a Dačić će se tokom boravka u Briselu sresti i sa evropskim komesarom za regione Johanesom Hanom i američkim diplomatom za Zapadni Balkan Filipom Rikerom.

Upravo je u toku sastanak državnog vrha pred sutrašnji nastavak dijaloga Ivice Dačića i Hašima Tačija.

(Tanjug, Foto: Beta/AP/Darko Vojinović)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Tači stižu kod Eštonove s pojačanjima

Izvor: Danas, 03.Mar.2013

U Briselu bi danas trebalo da se održi šesta runda dijaloga Beograd i Prištine na kojoj će visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton s premijerima Srbije i Kosova Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem nastaviti pregovore o severu KiM.

Nastavak na Danas...

ZAVRŠENA ŠESTA RUNDA DIJALOGA: Nema dogovora, novi susret Dačić-Tači 20. marta

Izvor: S media, 04.Mar.2013, 08:19

Završen sastanak premijera Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton u Briselu...Sastanak je počeo oko 13.30 časova i trajao je tri sata...Kosovski premijer je nakon sastanka u Briselu novinarima izjavio da dogovor nije postignut i da je za Prištinu neprihvatljivo da zajednaca srpskih opština...

Nastavak na S media...

Dijalog Beograda i Prištine, runda šesta

Izvor: Akter, 04.Mar.2013

Dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou počeće danas u Briselu, u kabinetu Ketrin Ešton, a glavna tema razgovora je zajednica srpskih opština na Kosovu

Nastavak na Akter...

Počela šesta runda pregovora Beograda i Prištine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Mar.2013

Šesta runda pregovora Beograda i Prištine počela je u Briselu susretom visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem. Nakon toga sledi sastanak  Ketrin Ešton sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Glavna tema šeste runde razgovora je zajednica srpskih opština...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Danas šesta runda pregovora Beograda i Prištine

Izvor: NaDlanu.com, 04.Mar.2013

Dijalog Beograda i Prištine nastavlja se u podne u kabinetu visoke predstavnice spoljne politike Evropske unije Ketrin Ešton u Briselu. ..Glavna tema šeste runde razgovora je zajednica srpskih opština na Kosovu.Za zajednicu srpskih opština na Kosovu, Beograd traži da ima izvršna ovlašćenja,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.