Selaković: Radman pokazao kako se ne grade dobrosusedski odnosi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 16:31

Selaković: Radman pokazao kako se ne grade dobrosusedski odnosi

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman je pozivom da preostalih pet članica EU koje nisu priznale tzv. Kosovo učine to pokazao kako se ne grade dobrosusedski odnosi, već kako se oni krhki i opterećeni nekim stvarima iz prošlosti "dodatno zagađuju", izjavio je danas šef srpske diplomatije Nikola Selaković.

"To svakako nije pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << put i nije pravi izbor", rekao je Selaković novinarima u Antaliji, gde je učestvovao na ministarskom sastanku Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, a upitan da prokomentariše Radmanovu izjavu.

Selaković je rekao i da Srbija ne pokazuje slabost time što ne reaguje na svaku provokaciju, već time pokazuje koliko smo spremni da istrpimo i time investiramo u budućnost.

"Ako neko misli da će vređanjem Srbije uspeti da doprinese jačanju zajedničkih odnosa između Srbije i Hrvatske grdno se vara. Na takve stvari ne ćutimo", rekao je Selaković.

Dodao je da Srbija ne pokazuje obraz da bi ga neko ošamario, već zato što pred svakog može da stane čistog obraza.

"Možemo svakoga da pogledamo u oči i da kažemo šta su naši interesi ako hoćete da jačamo našu saradnju. Ako se ne slažete sa tim onda ne morate da nas vređate. Možete da pokušate, ali na to nećemo da ćutimo", poručio je Selaković.

Poručio je i da Srbija ostaje posvećena miru i stabilnosti, da neće reagovati na svaku provokaciju, ali će uvek reagovati na neistine.

"Ima mnogo toga o čemu Beograd i Zagreb treba da razgovaraju, ima otvorenih pitanja, ali ako mislite da razgovaramo o tome na pravi način, da rešavamo pitanja, onda nikako nećete takav dijalog otvoriti time što ćete nas vređati", rekao je Selaković.

Hrvatski ministar Gordan Grlić Radman pozvao je na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC u Bratislavi preostalih pet članica EU da priznaju jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, navodeći da bi to "doprinelo stabilizaciji regiona i samog Kosova".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Selaković: Radman pokazao kako se ne grade dobrosusedski odnosi

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2021

ANTALIJA - Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman je pozivom da preostalih pet članica EU koje nisu priznale samoproglašeno Kosovo učine to pokazao kako se ne grade dobrosusjedski odnosi, već kako se oni krhki i opterećeni nekim stvarima iz prošlosti "dodatno zagađuju", izjavio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.