Sastanak Gruevski i Zaev - bez posebnih zaključaka

Izvor: Studio B, 20.Maj.2015, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Gruevski i Zaev - bez posebnih zaključaka

Razgovori lidera dve najveće partije u Makedoniji, vladajuće VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog i opozicionog SDSM-a Zorana Zaeva sa posrednicima iz EU, završeni su u zoru bez posebnih zaključaka.

Izvestilac EP za Makedoniju Ivo Vajgl rekao da susret nije bio uzaludan, preneli su makedonski mediji.

U šturom saopštenju "evropske trojke" koja posreduje u pregovorima, objavljenom jutros u Strazburu, navodi se da poslanici Evropskog parlamenta Vajgl, Eduard Kukan, Ričard >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Hovit i komesar za susedstvo i proširenje Johanes Han pozdravljaju napore Gruevskog i Zaeva da rade u pravcu postizanja dogovora.

Navodi se i da su ti dogovori u interesu svih građana Makedonije, te da dvojica lidera čine napore da rešavaju izazove proistekle iz krize u skladu sa evropskim standardima.

Potvrđena je privrženost Gruevskog i Zaeva procesu evropskih integracija i demokratskim principima i saglasni su da je interes zemlje na prvom mestu.

Evropski poslanici i komesar Han pozdravili su iskrenu diskusiju o ključnim pitanjima, a svi sagovornici slažu se da je nastavak dijaloga od presudnog značaja, kaže se u saopštenju o rezultatima dijaloga lidera vodećih makedonskih političkih stranaka.

Pregovori su trajali 10 sati i završeni su u 3,30 posle ponoći.

Razgovori uz posredovanje predstavnika Evropske unije treba da dovedu do iznalaženja rešenja političke krize u Makedoniji, najdublje od njene nezavisnosti.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.