Izvor: S media, 13.Dec.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi: Otvaranje EU prema Srbiji je perspektiva

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi je izjavio da prvo treba završiti ujedinjenje "evropske familije", pre nego što se otvori pitanje proširenja Evropske unije prema zemljama izvan kontinenta.

Dačić: Priznavanje Kosova - uslov za Srbiju u EU

Fratini: Beč i Berlin koče kandidaturu Srbije

Najdžel Feridž – Britanac koji je zaludeo Srbiju

"Mi smo upravo pozdravili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Hrvatsku. Otvaranje (EU) prema Srbiji je perspektiva. Dozvolite da prvo ujedinimo evropsku porodicu, pre nego postavimo pitanje o onima koji su izvan Evrope", izjavio je predsednik Francuske u intervjuu pariskom "Mondu".

Francuski predsednik je istakao da se njegovo protivljenje ulasku Ankare u EU nije promenilo, upkos ekonomskom napretku dinamične Turske.

" EU je prvenstveno za evropski kontinent. Koliko znam, naši turski prijatelji - jedna velika sila i velika nacija - je uglavnom u Maloj Aziji", istakao je on.

Predsednik Sarkozi se od prvog dana, od kako je ušao u Jelisejsku palatu, smatra da Ankara ne treba da postane punopravni član EU pošto ona ne pripada Evropi. On se, zajedno sa kancelarkom Angelom Merkel, zalaže da se sa Turskom uspostavi "privilegovano partnestvo".

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je Srbiji u Briselu priznat napredak.

(Smedia/Tanjug)
Pogledaj vesti o: Pariz,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.