Izvor: RTS, 06.Dec.2022, 11:03

Samit EU – Zapadni Balkan u Tirani, potpisana zajednička deklaracija; Vučić: Bolje za stolom nego na meniju

U Tirani je održan Samit EU – Zapadni Balkan. Srbiju je predstavljao predsednik Aleksandar Vučić. Potpisana je zajednička Deklaracija, u kojoj se poziva na ubrzanje procesa pristupanja EU. Usvojena je i deklaracija o romingu između dela operatora iz EU i operatora Zapadnog Balkana – što znači niži roming između zemalja EU i Zapadnog Balkana od oktobra 2023. godine. Važno je da Srbija dobije podršku za rešavanje energetskih pitanja, istakao je Vučić uoči skupa. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Samit lidera EU – Zapadni Balkan održan je u Tirani, prvi put u nekoj od zemalja regiona. Pored najvišnih zvaničnika EU, na ovom skupu su učestvovali i lideri 27 zemalja članica, kao i regiona. Srbiju je predstavljao predsednik Aleksandar Vučić.
Lideri Evropske unije i država članica potpisali su zajedničku Deklaraciju, kojom se potvrđuje potpuna i nedvosmislena opredeljenost perspektivi članstva Zapadnog Balkana u EU.
Predsednik Vučić je na samitu prisustvovao i potpisivanju Roming deklaracije između mobilnih operatera Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana.
Uoči Samita EU – Zapadni Balkan u Tirani, evropski zvaničnici u Briselu istakli su da će glavna poruka sastanka biti nedvosmislena podrška članstvu regiona u EU i poziv na ubrzanje procesa pristupanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BOLJE ZA STOLOM, NEGO NA MENIJU" Vučić stigao na Samit EU - Zapadni Balkan u Tirani (FOTO,VIDEO)

Izvor: Blic, 06.Dec.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je po dolasku u Tiranu, gde učestvuje na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, da je uvek bolje biti za stolom, jer, kako je rekao, "kada niste onda ste na meniju".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.