SNV: Datum previsoka cena za zahteve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2013, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNV: Datum previsoka cena za zahteve

KOSOVSKA MITROVICA -

Za Srbe i Srpsko nacionalno veće (SNV) severnog Kosova i Metohije jedino je prihvatljivo da Vlada Srbije utvrdi da je datum pregovora previsoka cena za zahteve koji se upućuju Beogradi, saopšteno je danas iz SNV-a.

"Samo ta opcija, koju ovih dana i najviši srpski zvaničnici kao moguću najavljuju izjavama da 'nije smak sveta ako se ne dobije datum za početak pregovora sa EU', može da doprinese uspehu borbe države Srbije za očuvanje Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Metohije u svom sastavu i njenom institucionalnom prisustvu u svojoj južnoj pokrajini", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, nepristajanjem na ucene iz Prištine, Brisela i Vašingtona, Srbija će na pravi način ohrabriti preostale Srbe da ostanu na Kosovu i Metohiji, kao i mnoge od 250.000 prognanih da se vrate u svoje domove.

SNV je reagovao na pisanje medija o tri moguća scenarija u nastavku dijaloga o Kosovu i Metohiji u kojima se ističe da se "do kraja insistira na formiranju Zajednice srpskih opština sa svim ovlašćenjima".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpsko nacionalno veće: Previsoka cena za zahteve Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Mar.2013

Za Srbe i Srpsko nacionalno veće (SNV) sa severa Kosova jedino je prihvatljivo da Vlada Srbije utvrdi da je datum pregovora previsoka cena za zahteve koji se upućuju Beogradu, saopšteno je u nedelju iz SNV-a. "Samo ta opcija, koju ovih dana i najviši srpski zvaničnici kao moguću najavljuju izjavama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.