SDSM optužio VMRO DPMNE da od medjunarodnih predstavnika traži da S. Makedonija ne dobije datum

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2020, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDSM optužio VMRO DPMNE da od medjunarodnih predstavnika traži da S. Makedonija ne dobije datum

Portparol vladajućeg SDSM Kostadin Kostadinov izjavio je večeras da rukovodstvo opozicionog VMRO DPMNE traži od međunarodnih predstavnika da Severna Makedonija ne dobije datum za početak pregovora sa EU u martu.

"Dobio sam informaciju da ljudi iz rukovodstva VMRO DPMNE prave bukvalno sve u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice da Severna Makedonija ne počne pregovre sa EU", rekao je Kostadinov u debatnoj emisiji Top tema na Televiziji Telma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Prema njegovim rečima, glavna opoziciona partija "koristi relacije" sa međunarodnim predstavnicima i evroposlanicima da ih ubedi da bi davanje datuma u martu moglo da se smatra kao uticaj na kampanju i podrška vladajućoj SDSM.

Sagovornik Kostadinova u toj emisiji, poslanik i dugogodišnji visoki funkcioner VMRO DPMNE Ilija Dimovski je odgovorio da je već ranije rekao da je "sasvim sigurno da Makedonija neće dobiti datum za početak pregovora na Samitu EU u martu".

Dimovski je istakao da su lideru SDSM Zoranu Zaevu pre dva meseca međunarodni predstavnici rekli "da ne pokušava da odloži dogovorene izbore i da datum neće dobiti pre nego što izbori budu održani".

Izborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore koji su raspisani za 12. april počeće 23. marta i trajaće 20 dana.

Dogovor o tim izborima stranački lideri su postigli u oktobru prošle godine, nekoliko dana pošto je Evropska unija treći put odložila davanje datuma za početak pregovora o prijemu Severne Makedonije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.