Region

0

SDSM optužio VMRO DPMNE da od medjunarodnih predstavnika traži da S. Makedonija ne dobije datum

Autor: AO

Izvor: Beta

SDSM optužio VMRO DPMNE da od medjunarodnih predstavnika traži da S. Makedonija ne dobije datum

Izvor: Foto: Novi magazin/SA

"Dobio sam informaciju da ljudi iz rukovodstva VMRO DPMNE prave bukvalno sve u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice da Severna Makedonija ne počne pregovre sa EU", rekao je Kostadinov u debatnoj emisiji Top tema na Televiziji Telma.

Prema njegovim rečima, glavna opoziciona partija "koristi relacije" sa međunarodnim predstavnicima i evroposlanicima da ih ubedi da bi davanje datuma u martu moglo da se smatra kao uticaj na kampanju i podrška vladajućoj SDSM.

Sagovornik Kostadinova u toj emisiji, poslanik i dugogodišnji visoki funkcioner VMRO DPMNE Ilija Dimovski je odgovorio da je već ranije rekao da je "sasvim sigurno da Makedonija neće dobiti datum za početak pregovora na Samitu EU u martu".

Dimovski je istakao da su lideru SDSM Zoranu Zaevu pre dva meseca međunarodni predstavnici rekli "da ne pokušava da odloži dogovorene izbore i da datum neće dobiti pre nego što izbori budu održani".

Izborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore koji su raspisani za 12. april počeće 23. marta i trajaće 20 dana.

Dogovor o tim izborima stranački lideri su postigli u oktobru prošle godine, nekoliko dana pošto je Evropska unija treći put odložila davanje datuma za početak pregovora o prijemu Severne Makedonije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR