Rudenko: Rusija spremna da nastavi dijalog sa zemljama EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2022, 13:57

Rudenko: Rusija spremna da nastavi dijalog sa zemljama EU

Rusija je spremna da nastavi dijalog o situaciji u Ukrajini sa evropskim zemljama, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko.

"Spremni smo za dijalog sa svima, uključujući evropske partnere", poručio je Rudenko, prenosi agencija TASS.

Rekao je da Rusija podržava mirno rešavanje bilo kakvih sukoba, uključujući i onaj na jugoistoku Ukrajine.

"Ministarstvo spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslova uvek podržava mirno rešavanje bilo kakvih sukoba, uključujući i sukob na jugoistoku Ukrajine, a čini nam se da će današnja odluka promovisati upravo taj miran scenario. Nadamo se da je tako", rekao je Rudenko, prenosi agencija TASS.

Odgovarajući na pitanje da li je Moskva spremna da održi dijalog nakon poziva koji je ranije uputio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenki, Rudenko je poručio:

"Uvek smo spremni za dijalog sa svim stranama".

Državna duma Rusije danas je ratifikovala sporazume o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći sa samoproglašenima Donjeckom i Luganskom narodnom republikom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija za sada ne planira slanje snaga na istok Ukrajine

Izvor: Danas, 22.Feb.2022

Rusija "za sada" nema nameru da raspoređuje snage na separatističkim teritorijama u istočnoj Ukrajini, ali će to učiniti u slučaju "pretnje", izjavio je danas zamenik šefa ruske diplomatije Andrej Rudenko.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.