Rojters: Bivši ministar odgovoran za curenje dokumenta

Izvor: RTS, 18.Avg.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojters: Bivši ministar odgovoran za curenje dokumenta

Sandej tajms je objavio prognoze iz poverljivog dokumenta vlade u kom se navodi sa čime će se Britanija suočiti u slučaju Bregzita bez dogovora. Neimenovani izvor kaže da je curenje dokumenta odgovoran "bivši ministar".
Neimenovani izvor iz britanske vlade je rekao da je poverljivi dokument o uticajima Bregzita bez dogovora objavio bivši ministar, kako bi uticao na predovore sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU.

"Dokument je iz perioda kada su ministri blokirali ono što je moralo da se uradi kako bi se pripremilo za izlazak", rekao je taj izvor, prenosi Rojters.
U tom dokumentu se navodi da će se, ako London i Brisel ne budu postigli dogovor o Bregzitu, Ujedinjeno Kraljevstvo suočiti sa nestašicama hrane, goriva i lekova.
Dokument pokazuje i da 85 odsto kamiona možda neće biti spremno za francuske carinike, što će dovesti do haosa na lukama. Moguće je da će biti potrebno i do tri meseca da se saobraćaj popravi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.