Rim  podržava ulazak Srbije u Evropsku uniju

Izvor: Blic, Tanjug, 13.Nov.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim podržava ulazak Srbije u Evropsku uniju

Italija i Srbija su ključni strateški partneri i potpisivanje sporazuma o tome veliki je uspeh za Srbiju, rekao je Boris Tadić, predsednik Srbije, posle sastanka sa italijanskim kolegom Đorđom Napolitanom.

Tadić kaže da je od italijanskog predsednika dobio jasnu podršku Italije za ulazak Srbije u EU. Predsednik Srbije je naveo da Italija, iako je priznala nezavisnost Kosova, ima izbalansiran pristup tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pitanju, što pokazuje i njena odluka da ne učestvuje u javnoj raspravi pred Međunarodnim sudom pravde. Tadić je preneo da je s Napolitanom razgovarao o bilateralnim odnosima, ulaganju italijanskih kompanija u srpsku privredu i evropskoj integraciji zapadnog Balkana. Srpska delegacija će razgovarati i sa italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem, s kojim će biti potpisana izjava o strateškom partnerstvu Italije i Srbije i više bilateralnih sporazuma. Predsednika Srbije u subotu će u Vatikanu primiti papa Benedikt XVI. Analitičari smatraju da bi Tadić morao formalno da pozove papu da poseti Srbiju bez preciziranja datuma. U delegaciji Srbije su i premijer Mirko Cvetković i devet ministara Vlade.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.