Izvor: RTS, 11.Maj.2021, 17:31

"Rezolucija o genocidu u Srebrenici" na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Poslanici Skupštine Crne Gore prihvatili su predlog Ervina Ibrahimovića, poslanika Bošnjačke stranke, da se dnevni red dopuni "Rezolucijom o genocidu u Srebrenci".
Za taj predlog glasala su 42 poslanika, 15 je bilo protiv, dok je 21 poslanik bio uzdržan.
"Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama doživljavamo porast negiranja genocida. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmjereno protiv jednog naroda već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću ne možemo pomiriti region", rekao je Ervin Ibrahimović prilikom obrazloženja i pozvao poslanike da glasaju po savesti.
Inače, poslanici opozicije u crnogorskom parlamentu na današnjem zasedanju nose "cvet Srebrenice", u znak podrške nevladinoj organizaciji u BiH "Majke Srebrenice".
Srebrenički cvet je opozicionim poslanicima, među kojima su najbrojniji oni iz DPS-a Mila Đukanovića, uoči sednice je podelila poslanica Bošnjačke stranke Kenana Harbić sa svojim kolegom Amerom Smailovićem.
Harbićevoj i Smailoviću su na tome posebno zahvalile članice udruženja "Majke Srebrenice" na tviter nalogu tog udruženja.
Bošnjačka stranka je bila tradicionalni partner DPS-a i, sve do avgusta prošle godine i njihovog odlaska sa vlasti, poslanici te stranke nisu pokretali pitanje izjašnjavanja o zločinu u Srebrenici kao genocidu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Opozicija u Crnoj Gori napustila sednicu parlamenta

Izvor: Danas, 11.Maj.2021

slanici opozicije napustili su večeras sednicu Skupštine Crne Gore, u toku rasprave o izmenama tužilačkog zakona kojima se omogućavaju smene čelnika tužilaštava, o kojima će se parlament izjasniti sutra.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.