Raspisan konkurs za IPARD - podsticaj i do 2 mil. RSD

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za IPARD - podsticaj i do 2 mil. RSD

Prokuplje -- Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni poziv za dodelu IPARD podsticajnih sredstava Evropske unije za proizvodnju mleka, mesa, voća, povrća i useva.

Savetnica u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Snežana Jović kaže da je glavni cilj IPARD programa Evropske unije pomoć poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima seoskih područja da unaprede svoje kapacitete i pripreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se za evropske standarde u oblasti poljoprivrede.

"Za sredstva iz IPARD programa mogu da konkurišu fizička lica - nosioci komercijalnog registrovanog porodičnog gazdinstva, preduzetnici, privredno društvo i zemljoradničke zadruge sa šireg područja Prokuplja", saopštili su iz Gradske uprave u tom mestu.

Iznos podsticaja u sektoru mesa, voća i povrća je od 10.000 do milion evra, a u sektoru mleka od 10.000 do dva miliona evra.

Rok za podnošenje dokumentacije je 11. mart a sve informacije zainteresovani mogu da dobiju u prostorijama Poljoprivredne stručne službe u Prokuplju, kazali su u Gradskoj upravi.

Ministarstvo poljoprivrede planira da do kraja godine raspiše još četiri javna poziva za dodelu sredstava iz IPARD programa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.