Izvor: Radio 021, 04.Okt.2020, 15:49

Rama: Gadi mi se što Vulinova izjava o Velikoj Albaniji nije mim, želim da uklonim granicu sa Srbijom

Albanski premijer Edi Rama, istakao je da je bio "vrlo jasan i da regionalni Šengen postavlja četiri uslova Evropske unije".

On je naveo da je prvi uslov sloboda kretanja.

"Želimo da uklonimo granicu i sa Srbijom, i albanski ekstremisti ovo ne vole. Cilj im je da danas budu taoci kandži prošlosti", rekao je Rama.

Reagujući na izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina o velikoj Albaniji, Rama je rekao je da postoji jednostavna istina koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se ne može promeniti - da je srpska vojska napala Kosovo, a ne obrnuto, prenosi Kosovo onlajn pisanje prištinskog portala Reporteri.

"Oni ne mogu da promene jednostavnu činjenicu, Kosovo nije napalo Srbiju. Nisu kosovski tenkovi otvorili put vojsci za etničko čišćenje. To su bili vojnici Slobodana Miloševića. Redovna vojska koja se koristi za silovanje i etničko čišćenje. Oslobodioci su na Kosovu, zločinci tog rata su ispod, a neki i iznad i neki drugi u Beogradu", rekao je Rama.

Dodao je da su oslobodioci očigledno bili na Kosovu, dok su, kako tvrdi, zločinci još uvek u Srbiji.

Dodao je da je "dobra stvar što ga albanski ekstremisti u Prištini optužuju da radi za veliku Jugoslaviju, dok oni u Srbiji da radi za veliku Albaniju".

Rama je izjavio da se "gadio juče kada je shvatio da izjava ovog gospodina (Vulina) nije mim (meme - viralni internet sadržaj) i da ne postoji mogućnost da je izjava člana vlade 2020. godine tako mračna". Podsetimo, Vulin je optužio Ramu za stvaranje Velike Albanije navodeći da Rama ne bi hvalio "ubice iz takozvane OVK" i pokušavao da odredi ko će vladati Crnom Gorom da zaista brine o miru u regionu.

"Shvatio sam da ipak nije mim", rekao je Rama i dodao da predsednik Srbije treba da pruži pojašnjenja po ovom pitanju, rekao je Rama.

Autor: Tanjug, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOK IZJAVA EDIJA RAME: Ima neverovatan plan kad govori o granici sa Srbijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2020

Albanski premijer kaže da je bio jasan i da regionalni Šengen postavlja četiri uslova Evropske unije..Albanski premijer Edi Rama istakao je da je bio "vrlo jasan i da regionalni Šengen postavlja četiri uslova Evropske unije"...On je naveo da je prvi uslov sloboda kretanja...- Želimo da uklonimo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.