RTS: Izveštaj EU o Srbiji verovatno posle evropskih izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2019, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS: Izveštaj EU o Srbiji verovatno posle evropskih izbora

Godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije biće odložen dok se ne završe izbori za Evropski parlament zakazani za kraj maja, navode diplomatski izvori u Briselu, prenosi Radio-televizija Srbije.

Tada će biti jasnije koliko novih poglavlja će Srbija moći da otvori na međuvladinoj konferenciji u junu, a od rezultata evropskih izbora zavisiće i pravac politike proširenja EU na Zapadni Balkan, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ocenjuju analatičari u Briselu.

Iako najavljen za sredinu aprila, godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji i drugim zemljama Balkana biće objavljen najverovatnije tek 29. maja.

To je znak da neke zemlje članice vide proširenje na Balkan kao rizik na unutrašnjem planu uoči izbora, navodi RTS.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izveštaj EU o Srbiji verovatno posle evropskih izbora

Izvor: Radio 021, 24.Feb.2019

Godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije biće odložen dok se ne završe izbori za Evropski parlament zakazani za kraj maja, navode diplomatski izvori u Briselu, prenosi RTS...Tada će biti jasnije koliko novih poglavlja će Srbija moći da otvori na međuvladinoj konferenciji u junu,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.