RAMPA ZA SRBIJU IZ EVROPSKE UNIJE! Naša država skinuta sa liste zemalja čijim je građanima dozvoljen ulazak

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020, 16:59

RAMPA ZA SRBIJU IZ EVROPSKE UNIJE! Naša država skinuta sa liste zemalja čijim je građanima dozvoljen ulazak

Informacija još nije zvanično potvrđena

EU će ukloniti Srbiju i Crnu Goru sa liste bezbednih zemalja iz kojih će biti dozvoljena putovanja koja nisu ključna, izjavili su danasu Briselu neimenovani zvaničnici Unije.

, a navodi se da su zvaničnici tražili uklanjanje Srbije i Crne Gore sa liste zbog širenja epidemije korona virusa.

Uklanjanje Srbije i Crne Gore sa spiska predložila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sinoć kasno Nemačka, koja predsedava EU, a predlog je podržalo nekoliko zemalja, uključujući Francusku, Španiju i Holandiju.

Odluka bi trebalo danas da bude zvanično potvrđena, na sastanku diplomata EU kasnije u toku dana.

Kako se navodi, trenutni spisak je samo predlog i njegovih odredbi ne moraju da se pridržavaju sve zemlje EU.

Zvaničnici tvrde da bi Srbiju i Crnu Goru trebalo ukloniti sa liste zbog širenja zaraze.

Uvrštavanje SAD na listu bezbednih zemalja nije se čak ni razmatralo, s obzirom na nagli porast broja slučajeva zaraženosti virusom korona.

Nakon uklanjanja Srbiji i Crne Gore, na spisku će ostati 13 zemalja, i to Alžir, Australija, Kanada, Kina, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis i Urugvaj.

Kada se radi o Kini, koja se nalazi na listi, putovanja za kineske državljane zavisiće od toga da li će Peking dozvoliti državljanima zemalja EU da putuju u tu zemlju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.