Prve vakcine iz programa EU u Srbiju treba da stignu početkom maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 11:35

Prve vakcine iz programa EU u Srbiju treba da stignu početkom maja

Srbija bi početkom maja trebalo da dobije prve isporuke vakcina preko programa donacija koji finansira EU, saznaje Tanjug u Briselu.

Povodom koordinacije isporuka vakcina iz EU za zemlje Zapadnog Balkana, danas je održan i video sastanak evropskog komesara za proširenje Olivera Varhejija i ministara zemlja Zapadnog Balkana.

"Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministrima spoljnih poslova i ministrima za zaduženim za evropske integracije razgovarao sam o poslednjim koracima koji treba da osiguraju isporuke vakcina protiv kovid-19 regionu kako bi se pomogla vakcinacija medicinskih radnika i najugroženjih grupa", objavio je Vraheji na Tviteru.

Iz EU naglašavaju da nastavljaju svoju podršku partnerima na Zapadnom Balkanu.

Vakcine iz EU, čija bi prva isporuka trebalo da bude početkom maja, biće finansiranje u potpunosti iz fondova EU, za šta je izdvojeno 70 miliona evra bespovratnih sredstva.

Istovremeno, EU je jedan od najvećih donatora i međunarodnog instrumenta za nabavku vakcina Kovax, preko koga je u Srbiju već stiglo 56.700 doza Astra Zeneka vakcine, navodi se u Briselu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SRBIJU STIŽU I PRVE VAKCINE IZ PROGRAMA EU: Početkom maja ovim cepivom biće vakcinisano najugroženije stanoviništvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021

Iz EU naglašavaju da nastavljaju svoju podršku partnerima na Zapadnom Balkanu..Srbija bi početkom maja trebalo da dobije prve isporuke vakcina preko programa donacija koji finansira EU, saznaje Tanjug u Briselu...Povodom koordinacije isporuka vakcina iz EU za zemlje Zapadnog Balkana, danas je održan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

LETO NAM DONOSI MIRNIJU SITUACIJU SA KORONOM? Oglasio se dr Đerlek i objasnio koje DVE VAKCINE će se praviti u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 09:38

Očekujem da uskoro postignemo dogovor i da u Srbiji proizvodimo i "Sinofarmove" vakcine, kaže Đerlek..Snaga jedne zemlje je i u tome da li ima sopstvenu proizvodnju vakcine, a mi ćemo do kraja godine proizvoditi ne samo jednu već, verujem, dve vakcine protiv kovida-19...Nema sumnje da ćemo biti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.