U SRBIJU STIŽU I PRVE VAKCINE IZ PROGRAMA EU: Početkom maja ovim cepivom biće vakcinisano najugroženije stanoviništvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 12:18

U SRBIJU STIŽU I PRVE VAKCINE IZ PROGRAMA EU: Početkom maja ovim cepivom biće vakcinisano najugroženije stanoviništvo

Iz EU naglašavaju da nastavljaju svoju podršku partnerima na Zapadnom Balkanu

Srbija bi početkom maja trebalo da dobije prve isporuke vakcina preko programa donacija koji finansira EU, saznaje Tanjug u Briselu.

Povodom koordinacije isporuka vakcina iz EU za zemlje Zapadnog Balkana, danas je održan i video sastanak evropskog komesara za proširenje Olivera Varhejija i ministara zemlja Zapadnog Balkna.

- Sa ministrima spoljnih poslova i ministrima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za zaduženim za evropske integracije razgovarao sam o poslednjim koracima koji treba da osiguraju isporuke vakcina protiv kovid-19 regionu kako bi se pomogla vakcinacija medicinskih radnika i najugroženjih grupa - objavio je Vraheji na Tviteru.

.

Vakcine iz EU, čija bi prva isporuka trebalo da bude početkom maja, biće finansiranje u potpunosti iz fondova EU, za šta je izdvojeno 70 miliona evra bespovratih sredstva.

Istovremeno, EU je jedan od najvećih donatora i međunarodnog instrumenta za nabavku vakcina Kovax, preko koga je u Srbiju već stiglo 56.700 doza Astara Zeneka vakcine, navodi se u Briselu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.