Pritisak EU i SAD na Prištinu, Tači je dobro shvatio...

Izvor: B92, 08.Sep.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pritisak EU i SAD na Prištinu, Tači je dobro shvatio..."

Vicepremijer i šef diplomatije Ivica Dačić rekao je za Prvu televiziju da je poseta Aleksandra Vučića Kosmetu omogućena pod pritiskom EU i SAD prema Prištini.

“Pokušali su da ograniče posetu predsednika Vučića, da ograniče posetu Gazivodama, da kažu da Gazivode nemaju veze sa Srbijom. Morali su da povuku tu odluku pod pritiskom Evropske unije i SAD. Namera je bila da Vučić ode na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosmet i da doprinese mirovnom procesu. Ko može da bude protiv takve posete?”, naveo je Dačić.

On je istakao da međunarodni faktori ocenjuju pozitivno ideju o poseti i da su bili zaprepašćeni reakcijama iz Prištine.

Dodao je i da je i njemu izdavana zabrana kada je bio predsednik Vlade Srbije i vodio dijalog sa tadašnjim kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

”Rekli su da ne mogu da dođem, a onda ih je zvala Ketrin Ešton i promenili su odluku… Sada, Tači je dobro shvatio jednu stvar, ako hoće rešenje, to ne može bez dogovora sa Beogradom”, istakao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.