Prištini je jasno poručeno: EU gubi strpljenje

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 15:16

Prištini je jasno poručeno: EU gubi strpljenje

Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borelj rekao je da zemlje članice Evropske unije gube strpljenje u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da su potrebne brze akcije za smanjenje tenzija, prenosi Gazeta ekspres.

Borelj je ovo izjavio nakon što se u Briselu sastao sa albanskim premijerom Edijem Ramom, kome je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahvalio na "naporima i podršci u pronalaženju rešenja" za situaciju na KiM.

"Jasno sam stavio do znanja i to je i stav država članica – da strane moraju da deeskaliraju situaciju i pronađu rešenje na osnovu evropske mape puta koja im je predložena na sastancima prošle nedelje", rekao je Borelj na zajedničkoj konferenciji za medije sa Ramom.

Visoki predstavnik EU dodao je da države članice gube strpljenje zbog situacije na Kosovu.

"Države članice su saglasne da je važno hitno rešiti situaciju i gube strpljenje sa ovom trenutnom situacijom, potrebne su hitne akcije", istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.