Pregovori Beograd-Priština 8. marta

Izvor: Vesti-online.com, 03.Mar.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori Beograd-Priština 8. marta

Portparolka visoke predstavnice za spoljnu poltiku EU Maja Kocijančič izjavila je danas u Briselu da će pregovori Beograda i Prištine početi sledeće sedmice.

Izvori Bete u EU takođe su potvrdili da će pregovori početi sledeće sedmice u Briselu, i to po svemu sudeći u utorak 8. marta.

Kako je ranije najavljeno, pregovarački tim Srbije predvodiće politički direktor ministarstva spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poslova Srbije Borislav Stefanović, dok će prištinsku stranu predvoditi zamenica premijera Kosova Edita Tahiri.

Privremeni ministar unutrašnjih poslova Kosmeta Bajram Redžepi izjavio je danas kosmetskim novinarima da bi pregovori između Beograda i Prištine mogli da počnu 8. marta u Briselu, ali nije dao više informacija.

Kosovski premijer Hašim Tači najavio je u Skupštini da uskoro počinje proces pregovora sa Srbijom i pozvao poslanike, civilno društvo i pojedince da doprinesu ovom procesu.

Tači je, kako prenosi Radiotelevizija Kosova, rekao da će proces dovesti do međusobnog priznavanja dve države i normalizacije odnosa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.