Predstavljen regionalni portal za zapošljavanje u EU

Izvor: RTS, 08.Feb.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen regionalni portal za zapošljavanje u EU

U cilju lakšeg pronalaženja posla u zemljama Evropske unije, posebno Nemačkoj, pokreut je regionalni portal-oglasnik na kojem su objavljeni prevedeni konkursi na naš jezik.
Direktor firme EU posao iz Banjaluke Andrej Rosić, koji je novi portal (www.euposao.de) predstavio u Beogradu, objasnio je da je novina ovog sajta što su svi konkursi prevedeni na naš jezik, te je prvi portal za traženje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posla prilagođen našim ljudima.
Na objavljene oglase mogu konkurisati državljani Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Rosić je ukazao da sam u Nemačkoj u toku ove godine postoji potreba za skoro 20.000 ranidika u oblasti koje su deficitarne, a ta radna mesta mogu popuniti građanis a zapadnog Balkana.
On je ukazao da su na listi deficitarnih radnih mesta profili iz građevinarstva, medicine, turizma i ugostiteljstva, ali i informatike.
Preko portala moguće je prijaviti se na konkurs potpuno besplatno i uz dobijanje saveta, a popunjavanje prijava i CV-a u skladu sa evropskim standardima.
Cilj portala, kako je objasnio Rosić, nije da se podstakne odliv mozgova, već da se olakša ljudima koji bi posao svakako tražili, zbog nedostatka radnih mesta u svojim sredinama, posao u Nemačkoj, kako bi legalno došli do radnog mesta, a ne kao što je često slučaj to činili mimo zakona.
Narednog meseca, kako je najavio, biće izdat i štampani oglasnik sa oko 200 oglasa, koji će izlaziti mesečno.
Trenutno na portalu postoji oko 350 aktivnih oglasa.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Regionalni portal za zapošljavanje u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2016

U cilju lakšeg pronalaženja posla u zemljama Evropske unije, posebno Nemačkoj, pokrenut je regionalni portal-oglasnik www.euposao.de, na kojem su objavljeni prevedeni konkursi na naš jezik...Direktor firme EU posao iz Banjaluke Andrej Rosić, koji je novi portal predstavio danas u Beogradu, objasnio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.