Predstavljanje vodiča Evropski parlament i Srbija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2016, 05:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje vodiča "Evropski parlament i Srbija"

Vodič "Evropski parlament i Srbija", čiji je autor urednik portala "European Western Balkans" Nemanja Todorović Štiplija, a koji prikazuje rad EP i njegovu ulogu u pregovorima o članstvu Srbije u EU, biće predstavljen danas u Domu Narodne skupštine.

Na skupu će, osim autora, govoriti izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i direktor beogradske kancelarije Fondacije Konrad Adenauer Norbert Bekman-Dirkes. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Štiplija za Tanjug uoči predstavljanja vodiča kaže da je za Evropsku uniju veoma značajno širenje informacija o radu evropskih institucija, kao i jačanje onih institucionalnih kapaciteta Srbije koji su u kontaktu sa evropskim organima.

"Sarađujući sa različitim telima Skupštine Srbije, sa poslanicama, kao i sa medijima, u protekle dve godine došli smo na ideju da bi vodič koji bi razjasnio mesto Evropskog parlamenta u institucionalnom okviru Evropske unije, kao i mesto nacionalnog parlamenta u procesu pristupanja neke zemlje EU, bio više nego korisno štivo", navodi Štiplija.

On kaže da je posebna pažnja u vodiču posvećena procesu stvaranja rezolucije EP o Srbiji i odnosu EP i Skupštine Srbije preko Zajedničkog parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Prema njegovim rečima, vodič je namenjen narodnim poslanicama i poslanicima, medijima, ali i svima onima koji bi želeli da bolje razumeju Evropu i njene institucije, zbog čega se u njemu nalazi i pregled institucionalnog okvira EU.

"Vodič je i dodatni doprinos civilnog društva radu Narodne skupštine, Odeljenju za evropske integracije, Odboru za evropske integracije, kao i Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje", naveo je Štiplija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vranjanac u Skupštini Srbije predstavlja svoj vodič o evropskom parlamentu

Izvor: juGmedia, 20.Sep.2016

VRANJE- Prezentacija vodiča „Evropski parlament i Srbija“, autorsko delo Nemanje Todorovića Štiplije iz Vranja, koje prikazuje rad Evropskog parlamenta i njegovu ulogu u pregovorima o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, održava se danas u centralnom holu Narodne Skupštine...Vodič  je namenjen...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.