Poruka Haradinaju: Sprovesti sve sporazume, bez odlaganja

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2017, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka Haradinaju: Sprovesti sve sporazume, bez odlaganja

Na sednici Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Kosova danas u Briselu, kojom su predsedavali kosovski premijer Ramuš Haradinaj i visoka predstavnica Federika Mogerini, uz učešće komesara Johanesa Hana, istaknuto je da je neophodno bez odlaganja sprovesti sve sporazume u dijalogu sa Beogradom.

U zajedničkom saopštenju posle sednice, iz kabineta Mogerini navedeno je da je na sastanku naglašena važnost kontinuiteta dijaloga između Prištine i Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pod poskroviteljstvom EU i sprovođenja svih postignutih sporazuma bez odlaganja.

Na sastanku je pozdravljen najnoviji napredak u tom pravcu i naglašena neophodnost da se svi sporazumi postignuti u dijalogu primene bez daljeg odlaganja, piše u saopštenju.

Savet za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Kosova je podsetio da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju osnova odnosa EU i Kosova, koji je ugovor u okviru kog će EU i Kosovo intenzivirati saradnju i analizirati odnose.

Kosovo je izrazilo svoju posvećenost brzoj realizaciji reformi, koje su na evropskoj agendi, u bliskoj koordinaciji sa institucijama EU.

Kako se navodi u saopštenju, Savet je analizirao ispunjavanje političkih kriterijuma, kao i ekonomskih kriterijuma u implementaciji SSP.

Dogovoreno je da evropski program reformi treba da služi kao smernica za konkretne rezultate, dodaje se u zajedničkom saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i ministar inostranih poslova Kosova Bedžet Pacoli, ministarka za evropske integracije Durata Hodža i ministar pravde Abelard Tahir.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.