Izvor: B92, 09.Feb.2012, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačava se pritisak na Beograd

Beograd -- O nastavku dijaloga Beograda i Prištine nema još nagoveštaja, a pritisak na Beograd se pojačava gotovo svakodnevnim izjavama neimenovanih evropskih zvaničnika.

Oni preko medija poručuju da na sastanku Saveta ministara EU 27. februara Srbija neće dobiti status kandidata ukoliko Beograd već tokom naredne nedelje ne postigne dogovor s Prištinom o regionalnom predstavljanju Kosova.

Kako "Politika" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saznaje u nemačkim diplomatskim krugovima i dalje preovladava čvrst stav u vezi sa ispunjenjem uslova za dobijanje kandidature i nema preteranog optimizma da će Srbija ispuniti sve što se od nje traži, naročito zbog suprotstavljenih stavova o upotrebi Rezolucije 1244 prilikom regionalnog predstavljanja Prištine.

Nemačke diplomate i dalje insistiraju na tome da Srbija odustane od toga da se u fusnoti pominje Rezolucija 1244, a ponudili su i pozivanje na mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu povodom proglašenja nezavisnosti Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.